Mini vege quiche

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Mini vege quiche

Vege nebo nevege? Obě verze máme rádi, vege koláčky jdou samozřejmě vytvořit i v nevege formě....

Chřestu si máme užít max. do třešní, to je v kondici a jeho chuť je nejlepší. Kupujte vždy co možná nejčerstvější a důkladně prohlížejte svazečky a hlavičky výhonků, které mohou skrývat plíseň nebo být seschlé stářím. Je i velmi zdravý, pročistí Vaše ledviny – má vysoký obsah draslíku (poznáte posléze i senzoricky….), je velmi dietní, obsahuje vitamín C, B i A…. Velmi vhodný i pro diabetiky.

Veganské slané koláčky, měly velký úspěch na letošním Apetit pikniku při mém dietním workshopu. Náplně můžete podle libosti vylepšovat bylinkami, grilovanou zeleninou, pro masožravce kousky lososa apod.

Postup přípravy

  1. Na náplň si ponorným mixérem vymixujeme sójovou zakysanou smetanu se silken toffu a kořením v hladkou hmotu. Odložíme do lednice. Psyllium a Vegavajo rozmícháme společně ve vodě a necháme stát na lince.

  2. V míse si smícháme mouky s kořením, solí. Přidáme gel, který nám vznikl nabobtnáním vláknin, přilijeme rýžovou smetanu a přidáme nastrouhaný studený tuk. Rukou vymícháme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Na olivovém oleji zpěníme česnek a přidáme na kousky posekaný vařený chřest a jen krátce promícháme.

  3. Troubu předehřejeme na 175°C. Z těsta vytvoříme asi 15 kuliček, které obalíme ve zbývajícím škrobu a tvarujeme do formiček tartarelky s vyšším okrajem. Těsto propícháme vidličkou a necháme krátce - cca 10 minut zapéct. Pokud se těsto při pečení začne nafukovat, propíchneme ho opět vidličkou.

  4. Předpečené tartarelky plníme sójovou směsí a poklademe chřestem s česnekem. Dopečeme cca 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce a jíme mírně teplé nebo studené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte