Mleté maso - zdravý nízkosacharidový oběd 100x jinak a vždycky výborný:)
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
nebo kuřecí 300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
na orestování 1 lžíce |
1 lžíce |
Ještě | |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
300 g mletého kuřecího masa + 100 g halloumi (nahrubo nastrouhat) + vejce + koření (na sůl pozor, halloumi je hodně slaný)
- vše zamíchat a udělat kuličky.
-
Dát na pánev, přidat žampiony a osmažit. Přilít smetanu (33 %) a nechat zredukovat do zhoustnutí.
-
Příloha - kdo co chce, já mám hranolky z trouby (batáty + pastiňák)
Makronutrienty
7%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 793 kJ | 2 287 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 547 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,05 g
0,871 g |
5,91 g
2,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,205 SVJ | 0,591 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15 g
8,11 g |
43,2 g
23,4 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 35,4 g |
Sůl | 6,64 g | 19,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů