Makový štrůdl s višněmi

Deník pološílené veganky

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Makový štrůdl s višněmi

Tento štrůdl Vás odnese na Mars a zpět a možná i na Slunce a Vy tak vyfuknete Rusákům to, o co by se rádi astronauticky pokusili :-D

První vegan na slunci :)

Postup přípravy

  1. Těsto - ze surovin zpracujeme hladké těsto, pokud se lepí, přidejte ještě 1PL navíc. Těsto dejte na chvíli do chladu.

  2. Muž koupil v Kaufu vypeckované zavařené višně. Ty zceďte, a ještě kus po kuse prohlídněte, neb jak byly vypeckované, tak v nich asi deset pecek zbylo a novej zub stojí dost peněz :-D

  3. Štávu z toho kompotu jsem naředila mlékem sojovým. Cca 1:1. Dala do rendlíku a začala zahřívat.Cukr - kdo nechce nemusí, kdo má kyselejší tu štávu, přisladí, jak má rád... Přidáme vanilkový extrakt, skořici a mák. Pomalu mícháme a necháme kašovatět. Pokud bude směs řídká a mák už nebude, je tu fígl, 2PL rýžové mouky. Ta směs dohustí do pudingové konzisence, chutově nenaruší. Dáme vychladnout.

  4. Těsto válíme na středně silný plát. Jde o to, že když to rozválíme moc tence, obepne to ty boule po višních a může to vypadat jako štrůdl s bradavicema :-D

    Pak na něj cukrářskou stěrkou stejnoměrně naneseme makovou nápln, posypeme višněmi a zamotáme umem šaolinského mistra.

    Lehce potřeme olejem, já popráším jemným třtinákem a mákem celým.

  5. Pečeme na podložce silikonové, nebo papírové, já na 200st...do zlata. Zde opět pozor. Toto těsto se peče dýl, než klasické listové, tedy nechávejte ho tam opravdu do doby, než zezlátne...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte