LUČINO-DÝŇO-SLUNEČNICO CHLEBÍK

LUČINO-DÝŇO-SLUNEČNICO CHLEBÍK 1 další fotka

Vláčné lowcarb pečivo, nejlépe chutná s pomazánkou.

Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

Postup přípravy

  1. 2 lučiny/paloučky (2OO g) vymíchat se 3 vejci

    osolit, a vmíchat 4 PL dýňové mouky, 5 PL bramborové vlákniny, 2 ČL sody, 2 PL slunečnicových semínek - nechat cca 1O min odležet

  2. mokrýma rukama vytvarovat bochánek, naříznout, posypat hrubozrnnou solí (příp. kmínem), zaprášit bramborovou vlákninou a hurá s tím do předehřáté trouby

  3. pečeme na 16O°C asi 4O minut (zkusíme špejlí), necháme lehce zchladnout v pootevřené troubě, následně dovychladnout na složené utěrce na mřížce (aby šel zespoda vzduch a pecínek se odspoda nepotil a do utěrky se vcucla přebytečná vlhkost)

  4. moje vyhlášená sýrová pomazánka: tvrdý sýr najemno nastrouhat, spojit do požadované konzistence majonézou, vmíchat nalisovaný česnek dle preferencí ostrosti - já jím nešetřím a v těchto dnech přírodní antibiotikum, jako když člověk najde (kdybych nezapomněla na okně, zdobila bych kudrnkou, zde tenké plátky nakládané okurky)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte