Low carb snídaňové cereálie CINI MINIS

Jídelní plán

Low carb snídaňové cereálie CINI MINIS

Low carb snídaně mohou být pěkným oříškem. Hlavně pokud jste milovali křupinky, musli nebo granoly, jako naše děti. A co si budeme povídat, miska křupavých čterečků zalitá mlékem... hmmmm... ale vzdávat se jí nemusíte ani v low carb stravování. Snídaňové cereálie jdou udělat i low carb! Třeba právě receptů na skořicové čtverečky CINI MINIS v low carb a keto verzi je plný Internet. A tak jsme experimentovaly a tahle verze nám chutná nejvíc:) Je křupavá , krásně voní skořicí a pokud čtverečky usušíte, můžete je skladovat ve sklenici nebo vzít je s sebou na výlet jako rychlou low carb svačinu.

Postup přípravy

  1. Připravte si suroviny dopředu, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo měkké. Máslo vyšlehejte s erythriolem, snažte se jej co nejvíce zapracovat. Přidat můžete i jiné sladidlo, ale s erythritolem čterečky křupaly daleko víc než s xylitolem. Nakonec přidejte vejce a prošlehejte - strukrura nebude úplně krémová.

    Všechny suché přísady promíchejte a postupně přidávejte k vyšlehané směsi, dokud se vše nepropojí. Výsledné těsto pak vytvarujte do válečku, zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladničce - minimálně dvě až tři hodinky, lépe přes noc. Těsto vám ale v lednici vydrží i několik dní.

    Jakmile se chystáte k pečení, těsto vyndejte a rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na tenký list. Posypte skořicí a xylitolem - těsto bude hezky křupat. Můžete místo xylitolu použít i erythritol, ten má ale trochu chladivý dozvuk - nám chutnají čtverečky víc s březovým cukrem.

    Po ploše propíchejte vidličkou a obyčejným dlouhým pravítkem rozdělte na čterečky. Není to sice tak hezké jako kolečkem, ale o to rychlejší:)

    Připravte si suroviny dopředu, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo měkké.  Máslo vyšlehejte s erythriolem, snažte se jej co nejvíce zapracovat. Přidat můžete i jiné sladidlo, ale s erythritolem čterečky křupaly daleko víc než s xylitolem. Nakonec přidejte vejce a prošlehejte - strukrura nebude úplně krémová.

Všechny suché přísady promíchejte a postupně přidávejte k vyšlehané směsi, dokud se vše nepropojí. Výsledné těsto pak vytvarujte do válečku, zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladničce - minimálně dvě až tři hodinky, lépe přes noc. Těsto vám ale v lednici vydrží i několik dní. 

Jakmile se chystáte k pečení, těsto vyndejte a rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na tenký list. Posypte skořicí a xylitolem - těsto bude hezky křupat. Můžete místo xylitolu použít i erythritol, ten má ale trochu chladivý dozvuk - nám chutnají čtverečky víc s březovým cukrem.
Po ploše propíchejte vidličkou a obyčejným dlouhým pravítkem rozdělte na čterečky. Není to sice tak hezké jako kolečkem, ale o to rychlejší:)
    Připravte si suroviny dopředu, aby měly pokojovou teplotu a máslo bylo měkké.  Máslo vyšlehejte s erythriolem, snažte se jej co nejvíce zapracovat. Přidat můžete i jiné sladidlo, ale s erythritolem čterečky křupaly daleko víc než s xylitolem. Nakonec přidejte vejce a prošlehejte - strukrura nebude úplně krémová.

Všechny suché přísady promíchejte a postupně přidávejte k vyšlehané směsi, dokud se vše nepropojí. Výsledné těsto pak vytvarujte do válečku, zabalte do fólie a nechte odpočinout v chladničce - minimálně dvě až tři hodinky, lépe přes noc. Těsto vám ale v lednici vydrží i několik dní. 

Jakmile se chystáte k pečení, těsto vyndejte a rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na tenký list. Posypte skořicí a xylitolem - těsto bude hezky křupat. Můžete místo xylitolu použít i erythritol, ten má ale trochu chladivý dozvuk - nám chutnají čtverečky víc s březovým cukrem.
Po ploše propíchejte vidličkou a obyčejným dlouhým pravítkem rozdělte na čterečky. Není to sice tak hezké jako kolečkem, ale o to rychlejší:)
  2. Rozehřejte si troubu na 180°C. Než se vám roztopí, umístěte papír se skořicovými čterečky do mrazničky (tam si část můžete schovat na horší časy:). Pečte zhruba 12 minut, než čverečky začnou odspodu růžovět. Nechte vychladit.

    Low carb CiniMinies potřebujou trochu času, aby začaly křupat. Ideální je nechat je nějakou tu hodinku, ale je dost možné, že to stejně jako my nevydržíte:))

    Čtverečky můžete usušit a poté skladovat ve sklenici, dokud je nesníte:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte