Je období dýní a cuket ,tak jsme pro vás připravili polévku z dýně Hokaido. Je velmi jednoduchá na přípravu, nestrávite moc času u plotny a výsledek výborný.:-)
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
dýně Hokkaido
|
1 kus |
sůl
|
1 lžíce |
kokosový olej
|
2 lžíce |
cibule
|
1 kus |
vývar zeleninový domácí
|
750 ml |
muškátový květ mletý
|
1 mg |
smetana na vaření
|
250 ml |
zakysaná smetana
|
5 lžic |
Postup přípravy
-
Hokaido dýni si rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky. Spolu s nakrájenou cibulí dáme do pekáče, osolíme a pokapeme olivovým olejem nebo použijeme olej kokosový.
-
Pečeme při 200°C cca 30 minut, dokud dýně nezměkne. Poté přendáme do hrnce a zalijeme vývarem, necháme chvilku podusit a rozmixujeme spolu se smetanou.Dle chuti můžeme přidat zázvor nebo muškátový květ. Chutná výborně a pokud do polévky přidáte osmaženou slaninu, pár semínek a opečený low carb chléb zcela jistě se budete olizovat jako my:-)
Makronutrienty
44%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 244 kJ | 1 293 kJ |
Kalorická hodnota | 58,3 kcal | 309 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,3 g
2,28 g |
22,8 g
12,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,43 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,39 g
2,54 g |
23,2 g
13,5 g |
Bílkoviny | 1,16 g | 6,13 g |
Sůl | 0,895 g | 4,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů