Losos je skvělým zdrojem bílkovin a kvalitních tuků. Jako přílohu jsem k němu přidala jen lehký salátek z quinoi a syrové zeleniny, která zrovna byla doma.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
losos filet
|
200 g |
quinoa světlá
|
30 g |
okurka
|
30 g |
rajče
|
1 kus |
koriandr čerstvý nať
|
1 hrst |
olivy černé
|
1 hrst |
brokolice
|
30 g |
olivový olej
|
5 ml |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Filet lososa jsem osolila, opepřila, přendala na pečící papír a v troubě pekla přibližně 15 minut. Mezitím jsem si uvařila do měkka ve vroucí vodě quinou (trvá to asi 10 minut) a smíchala s nadrobno nakájenou zeleninou a olivami. Quinoový salát jsem ochutila, solí, pepřem, olivovým olejem, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem.
Makronutrienty
30%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 473 kJ | 2 003 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 479 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,75 g
0,784 g |
28,6 g
3,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,675 SVJ | 2,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,54 g
0,721 g |
19,2 g
3,06 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 47,7 g |
Sůl | 0,504 g | 2,13 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů