Losos na bylinkách

Jídelní plán

Losos na bylinkách

Postup přípravy

  1. Filety z lososa důkladně osušte pomocí papírového ručníku. Ochutíme je z obou stran solí a pepřem. Na každý filet pak kápněte 2 lžičky citronové šťávy a dobře vše vmasírujte do masa.

    Na střední teplotu rozehřejte v nepřilnavé pánvi olivový olej. Když je olej horký, položte do pánve filety kůží dolů. Lehce je přitlačte, aby se celá plocha dotýkala dna pánve, a nechte je opékat bez otáčení cca 4-5 minut, až do křupava a zlatava.

    Poté filety otočte a opékejte další dvě až tři minuty na druhé straně. Poté do pánve přidejte máslo, nasekaný česnek, 3 lžíce nasekaných bylinek (petrželky, oregána, tymiánu, rozmarýnu - co máte), zbylou citronovou šťávu a plátky citronu. Rozmíchejte máslo s česnekem kolem filetů.

    Pomalu dopékejte ještě 1-2 minuty, nebo až dosáhne požadovaného stupně propečení. Během této fáze by mělo máslo lehce zhnědnout, bude pak mít trochu oříškovou příchuť. Nesmí se ale pálit. Filety ochutnejte a případně dochutíte solí, pepřem a další citronovou šťávu dle chuti. Před podáváním losos posypte na ozdobu trochou nasekaných bylinek a přelijte připraveným máslem.

    Podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte