LEPENICE S VINNOU KLOBÁSKOU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

LEPENICE S VINNOU KLOBÁSKOU

Zahrada se konečně pomalu chystá k zimnímu spánku, výpěstků už je po málu, takže konečně přišla řada na velký domácí úklid.

A to znamená, že v kuchyni se oproti zvyku jen mihnu, tak šup jen tak něco rychlého...

Postup přípravy

  1. Brambory klasicky oloupeme, překrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě s troškou kmínu doměkka, poté scedíme. Zelí slijeme, překrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou vody, maličko osolíme a dusíme téměř doměkka.

  2. Hotové vsypeme na uvařené brambory, přidáme na sádle osmaženou cibulku (i s rozpuštěným sádlem), osolíme, opepříme a pomačkáme mačkadlem na brambory. Přisypeme nadrobno nasekanou petrželku a jarní cibulku nebo pažitku, promícháme a můžeme servírovat

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte