Květáková "rýže"

Kateřina Gallinová

Květáková "rýže"

Nízkosacharidová alternativa klasické přílohy - velmi najemno nasekaný a na másle podušený květák

Postup přípravy

  1. Květák umyjte a okrájejte růžičky (stonky použijte třeba do polévky). Růžičky květáku najemno, zhruba na velikost uvařených zrnek rýže, nasekejte, dobře to jde po částech v sekacím nástavci ponorného mixéru (ale podaří se vám to i na prkénku nožem).

  2. V hrnci při mírném výkonu plotýnky rozehřejte máslo, vsypejte syrovou květákovou "rýži, osolte ji a za občasného míchání bez pokličky poduste až mírně restujte doměkka, některý květák je uvařený rychleji a jinému to trvá, zhruba 10 až 15 minut ale obvykle stačí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte