Květák je velmi vděčná zelenina, kterou většinou lidi mají rádi. :) Tak proč si neudělat dobrou polévku?
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
květák
|
500 g |
bujón zeleninový
|
1 kus |
vajíčka
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžíce |
krupice pohanková
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu. Necháme vařit dokud není květák na zkus (10 minut). Poté dáme do polévky rozšlehané vejce, zamícháme a přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici. Polévku zakápneme olivovým olejem a dosolíme.
Makronutrienty
54%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 245 kJ | 368 kJ |
Kalorická hodnota | 58,5 kcal | 88,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,67 g
1,63 g |
10 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,667 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,66 g
0,639 g |
4,01 g
0,961 g |
Bílkoviny | 3,02 g | 4,55 g |
Sůl | 1,09 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů