
Květák je velmi vděčná zelenina, kterou většinou lidi mají rádi. :) Tak proč si neudělat dobrou polévku?
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Květák rozdělíme na menší růžičky a vložíme do 1 litru vody s kostkou bujónu. Necháme vařit dokud není květák na zkus (10 minut). Poté dáme do polévky rozšlehané vejce, zamícháme a přidáme na zahuštění pohankovou mouku krupici. Polévku zakápneme olivovým olejem a dosolíme.
Makronutrienty
50%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 279 kJ | 423 kJ |
Kalorická hodnota | 66,7 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,63 g
1,62 g |
10,1 g
2,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,663 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,62 g
0,78 g |
5,48 g
1,18 g |
Bílkoviny | 3,01 g | 4,56 g |
Sůl | 1,08 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů