- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
květák
|
0,5 kusu |
olivový olej
|
50 ml |
římský kmín celý, cumin
|
1 lžička |
kořenicí směs garam masala
|
1 lžička |
paprika sladká mletá uzená
|
0,5 lžičky |
kurkuma mletá
|
0,5 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
Bramborová kaše | |
brambory konzumní pozdní
|
300 g |
mléko sojové, rostlinný nápoj
|
100 ml |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák rozřízněte na čtvrtiny. Troškou oleje vymažte zapékací mísu. Do ní položte čtvrtiny květáku. Do zbytku oleje vmíchejte koření. A květák potřete kořeněnou směsí. Pečte v troubě na 170 asi půl hodiny, do změknutí květáku.
Lze také péct celý květák. Ten celý potřete kořeněnou směsí. Obraťte koštálem nahoru a dejte do mísy. Do košťálu vlijte olej s kořením, který vám zbyl a nechte ideálně přes noc v ledničce. Olej s koření se dostane mezi růžičky a květák je pak lepší :)
Postup na brkaši není třeba přidávat :)
Makronutrienty
53%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 433 kJ | 1 846 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10 g
1,46 g |
42,8 g
6,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1 SVJ | 4,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,6 g
0,962 g |
28,2 g
4,1 g |
Bílkoviny | 2,47 g | 10,5 g |
Sůl | 0,297 g | 1,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů