
Asijská jídla jsou rychlá a snadná. Jedním z tajemství úspěchu je připravit si předem všechny potřebné ingredience. Jakmile začnete vařit, máte skvělé jídlo hotové již za několik minut. :)
Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
kuřecí prsa
|
2 kusy |
česnek
|
2 stroužky |
arašídový olej
|
1 lžíce |
chilli omáčka sladká
|
1 lžíce |
omáčka hoisin
|
15 g |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
zelená paprika
|
1 kus |
červená paprika
|
1 kus |
žlutá paprika
|
1 kus |
vývar drůbeží domácí
|
250 ml |
mouka lněná
|
0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Je lepší si maso naložit předem do ledničky. Stačí třeba i na hodinu, nejvíc ale na 24 hodin. Takže maso naložíme s prolisovaným česnekem a omáčkami.
-
Na velké pánvi (woku) rozehřejeme olej a maso nakrájené na nudličky orestujeme. Musí to být zprudka a rychle.
-
Pak maso vyjmeme a na pánev nalijeme trochu vody a opečeme papriky nakrájené na menší kousky. Nedáváme žádný olej proto, aby z nich nebylo bláto a zůstaly krásně barevné.
-
Pak vrátíme maso zpět na pánev, zalijeme vývarem a zahustíme lněnou moukou. Už dlouho nevaříme, pouze do zhoustnutí omáčky.
Makronutrienty
14%
77%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 339 kJ | 1 880 kJ |
Kalorická hodnota | 81,1 kcal | 449 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,48 g
0,776 g |
13,7 g
4,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,248 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,66 g
0,34 g |
9,22 g
1,89 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 78,2 g |
Sůl | 0,447 g | 2,48 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů