Kuřecí prso se zeleninovou kaší a rukolovým salátkem

Adéla Kábelová

Kuřecí prso se zeleninovou kaší a rukolovým salátkem

Rychlý a zdravý oběd nebo večeře. Na přípravu kaše jsem použila zbytek dýně a patizonu, ale můžete zkusit zaexperimentovat s tím, co zrovna máte doma vy.

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso osolím a opepřím a restuji na lžíčce olivováho oleje dokud není hotové. Pokud mi přijde, že je kuře už dost orestované zvenku, ale vevnitř stále syrové, podliju ho trochuou vody a přiklopím pokličkou.

    Na přípravu kaše si nejprve nakrájím nadrobno šalotku a česnek a restuji na lžičce olivového oleje. Po chvíli přidám na větší kousky nakrájenou dýni a patizon. Osolím, opepřím, podleju trochou vodu a dusím doměkka. Poté rozmixuji tyčovým mixérem a případně dochutím.

    Listy rukoly a nakrájená rajčata promíchám se lžičkou olivového oleje a lžičkou citronovou šťávou, solí a pepřm. Pak už jen vše servíruji na talíř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte