
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa, čtvrtky
|
2 kusy |
kořenicí směs grilovací koření
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky okořeníme, osolíme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Předehřejeme si troubu na 180 ºC. Do trouby vložíme pekáč s vodou. (Aby nám šťáva z masa při pečení nekapala do trouby). Voda v pekáči současně zvlhčuje v troubě vzduch a tím se nám maso nevysuší.
-
Na rošt z trouby položíme kuřecí čtvrtky a pečeme nejlépe na multifunkci při teplotě 180 ºC přibližně 45 minut (podle velikosti čtvrtek).
Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem, sterilovanou okurkou apod.
Makronutrienty
2%
94%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 561 kJ | 1 420 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 339 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,731 g
0,128 g |
1,85 g
0,325 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,073 SVJ | 0,185 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,2 g
0,323 g |
3,05 g
0,818 g |
Bílkoviny | 29,5 g | 74,7 g |
Sůl | 0,86 g | 2,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů