Krůtí Kofty s Chřestem na Másle a Domácí Majonézou

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krůtí Kofty s Chřestem na Másle a Domácí Majonézou

Každý kuchař by se asi zděsil, kdyby viděl, že si připravuji mleté maso na kofty pomocí mixéru. Když ono to, ale opravdu jde. Ráda si směsi na mleté maso připravuji sama, takže na tyto kofty tomu nebylo jinak. Na jídle z mletého masa je super to, že vždycky z toho vykouzlíš dobré jídlo.

Postup přípravy

  1. Maso rozmixuj s mixéru spolu s nakrájenou cibulí nahrubo, lžičkou hořčice, jedním vajíčkem, solí a pepřem.

  2. Nemixuj dlouho, ať z masa nemáš spíš kaši než směs na pečení. Pokud chceš, můžeš do směsi přimíchat dvě polévkové lžíce nastrouhaného sýru. Rozděl směs na 8 částí, které budeš dávat na špejli.

  3. Z masové směsi si pomocí rukou udělej váleček. Špejli promáčkni do válečku a pomocí rukou ještě víc přimáčkni. Délka válečku je na tobě. Někdo rád váleček delší a užší, někdo kratší a tlustší. Takto postupuj se zbytkem masa.

  4. Troubu si rozehřej na 200 stupňů. Krůtí kofty umísti na plech s pečícím papírem a peč zhruba 25 – 30 minut. Záleží na šířce válečků.

  5. Mezitím si připrav chřest a majonézu. Pokud nechceš dávat peníze za chřest, který je v České republice poměrně drahý, můžeš zvolit jakýkoliv zeleninový salát s olivovým olejem. Ke krůtím koftům se taky hodí listový špenát lehce podušený na pánvičce.

  6. Z chřestu odkroj tvrdé a dřevnaté konce (cca 2 – 3 cm). Na pánvičce si rozpusť kus másla a na mírném plameni nechej chřest změknout.

    S máslem nemusíš šetřit. Díky máslu je chřest poté krásně vláčný.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte