Oblíbený krtkův dort v Low Carb (LC) verzi dopadl výborně, chutnal i neLC tatínkovi :)
Instagram:anetschneiderova
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandlová mouka
|
140 g |
kokosové mléko
|
120 ml |
vajíčka
|
4 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
xylitol
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Náplň | |
mascarpone
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
min. 33% tuku!!
|
2 kusy |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
maliny
|
100 g |
Postup přípravy
-
Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Já pekla ve 20 cm vymazané formě. Poté necháte vychladnout.
-
Připravíte si krém - smetanu si vyšleháte do tuhého sněhu (opravdu musíte mít tučnou min 33% jinak se vám nepodaří vyšlehat tuhý sníh!!) a přidáte mascarpone. Čokoládu si nakrájíte na malé kousíčky a smícháte s krémem.
-
Jakmile bude korpus vychladlý, lžící uděláte doprostřed díru a vydlebete. Kousíčky s vnitřku odkládejte na posypání. Do vydlabaného korpusu dáte ovoce a navrstvíte krém, poté posypete a doladíte kousíčky, necháte vychladit. Doufám, že Vám bude chutnat:)
Makronutrienty
20%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 436 kJ | 1 701 kJ |
Kalorická hodnota | 343 kcal | 407 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,75 g
3,6 g |
11,5 g
4,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,975 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,2 g
17,7 g |
38,2 g
21 g |
Bílkoviny | 6,35 g | 7,52 g |
Sůl | 0,176 g | 0,209 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů