Krémová polévka z hub a fazolí

Jídelní plán

Krémová polévka z hub a fazolí

Houbová polévka trochu jinak - tentokrát krásně krémová a hutná

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nasekáme najemno.

    Houby nakrájíme na kousky. V receptu jsou žampiony, ale je možné použít i lesní houby, které běžně sbíráte.

    Vše osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Pokud máte rádi, můžete přidat i trochu anglické slaniny.

    Nakonec přidejte slité fazolky a koření. Vše spolu ještě krátce zarestujte, aby se koření rozvonělo. Přilejte smetanu (lze použít i ta na šlehání) a vodu nebo vývar (lze použít i vývar z kostí) a pomalu vařte asi 15 minut. Dokořeňte podle chuti. Kromě petrželky můžete přidat také šalvěj nebo tymián - záleží, co máte rádi.

    Část hub a fazolí můžete odložit na ozdobu. Zbytek rozmixujte na hustý krém. Podávejte zdobené sekanou petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte