Naprosto originální a nečekaná chuť lowcarb polévky stojí za vyzkoušení!
Děkujeme Ruth Šormové za recept :)
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
olivový olej
|
1 lžíce |
hlávkové červené zelí
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
černá jeřabina, aronie sušená
|
1 hrst |
borůvky
|
1 hrst |
Navrch | |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
klobása
|
1 kus |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na troše olivového oleje osmahnout pokrájené červené hlavkové zelí, osolit, opepřit, přidat hrst bobulí aronie a hrst borůvek, zalít horkou vodou a důkladně uvařit 30-40 minut doměkka.
-
Rozmixovat, přidat pokrájenou čerstvou zelenou petrželku a kousky orestované klobásy. Můžeme servírovat se lžící zakysané smetany.
Makronutrienty
21%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 054 kJ | 1 907 kJ |
Kalorická hodnota | 252 kcal | 456 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,94 g
0,899 g |
14,4 g
1,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,794 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
6,7 g |
37,5 g
12,1 g |
Bílkoviny | 8,62 g | 15,6 g |
Sůl | 2,97 g | 5,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů