Začala sezona dýní, výborná polévka :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
dýně
|
1 kus |
zázvor, čerstvý kořen
|
5 cm |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
250 ml |
muškátový květ mletý
|
1 g |
sůl
|
1 lžička |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek
|
1 lžička |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem. Uvařenou dýni rozmixujeme.
-
Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, muškátovým květem, solí a povaříme.
-
Tip
Podáváme ozdobenou petrželkou, cibulkou nebo pažitkou.
Makronutrienty
76%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 226 kJ | 1 673 kJ |
Kalorická hodnota | 54 kcal | 400 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,6 g
2,3 g |
71 g
17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,96 SVJ | 7,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,704 g
0,172 g |
5,21 g
1,27 g |
Bílkoviny | 2,38 g | 17,6 g |
Sůl | 0,484 g | 3,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů