Koláč ze špagetové dýně

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Koláč ze špagetové dýně

Postup přípravy

  1. Nejprve si rozkrojíme špagetovou dýni na půl a rozkrojenou částí vložíme na pokapaný olivovým olejem pečící papír, který vložíme s plechem do předem vyhřáté trouby na 250°C.

    Dýni pečeme zhruba 45 minut, dokud není měkká. Mezitím si na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Když cibulka zesklovatí, přihodíme nasekaný česnek a houby a společně dalších pár minut restujeme. Do směsi přidáme krájená rajčata a oregano, směs promícháme a za občasného míchání necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje na polovi

  3. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka, osolíme z obou stran a necháme 20 minut, aby pustila vodu. Cuketová kolečka osušíme papírovými utěrkami. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, kterou z každé strany dozlatova orestujeme.

  4. Ve středně velké míse smícháme cottage sýr, parmazán, vejce, sůl a pepř. Špagetovou dýni přidáme do cottage sýrové směsi a důkladně promícháme. Celé přendáme do utěrky či jiného bavlněného vlákna a vymačkáme veškerou vodu

  5. Na dno pečící formy rozprostřeme vymačkanou směs z cottage sýru a dýně. Poté na směs vyskládáme orestovanou cuketu, na cukety rozprostřeme rajčatovou omáčku s houbami a vše posypeme strouhanou mozzarellou spolu smíchanou se strouhaným parmazánem

  6. Koláč vložíme do trouby a pečeme dozlatova 30-40 minut. Hotový koláč necháme chvíli

    vychladnout, nakrájíme, posypeme čerstvou bazalkou nebo orestovanou jarní cibulkou a podáv

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte