Vánoční čas a dobré cukroví - obojí patří neodlučně k sobě. Pro milovníky kokosu tady máme výborný recept na kokosové pracičky. Neváhejte a vyzkoušejte, příprava trvá jen pár minut a šup do trouby. Recept je ze základních surovin, vhodný pro příznivce nízkosacharidového stravování nebo pro ty, kteří pečou bezlepkově. My jsme nesladili, ale vy si klidně přislaďte dle chuti - např. Xylitolem či jiným sladidlem.
- 30m
- 18 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
50 g |
kokos sušený, strouhaný
|
50 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
vaječný žloutek
|
1 kus |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
mouka kokosová
|
15 g |
rum (originál tuzemský)
|
1 lžíce |
skořice mletá
|
0,25 lžičky |
mléko sušené
|
10 g |
Postup přípravy
-
Ze surovin zpracujeme těsto. Já dám vše do mixeru a společně rozmixuju. Plním do vymazaných formiček. Peču při 170st.C cca 10-13minut. - dle vaší trouby.
Makronutrienty
20%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 341 kJ | 272 kJ |
Kalorická hodnota | 560 kcal | 65 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15 g
5,71 g |
1,75 g
0,664 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,5 SVJ | 0,175 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
50,9 g
29,1 g |
5,91 g
3,38 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 1,3 g |
Sůl | 0,168 g | 0,019 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů