
Tip na obedík, hrajúci jesennými farbami
- 1h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Fašírky | |
---|---|
kapusta hlávková
|
0,5 hlávky |
pórek
biela časť alebo 1 cibula
|
0,5 kusu |
česnek stroužky
|
1 kus |
otruby ovesné
|
3 lžíce |
ovesné vločky jemné
|
1 hrnek |
vajíčka
|
3 kusy |
sůl
|
1 lžička |
kmín mletý
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
majoránka sušená drhnutá
|
1 špetka |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
Na obalení | |
strouhanka
|
6 lžic |
Pyré | |
batáty, sladké brambory
|
1 kg |
bobkový list celý sušený
|
2 kusy |
nové koření
|
2 kuličky |
pepř černý celý
|
2 kuličky |
sůl
|
0,5 lžičky |
olivový olej
|
1 lžíce |
Šalát | |
červená řepa
|
4 kusy |
citronová tráva čerstvá
|
10 g |
olivový olej
|
1 lžička |
libeček
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Pokrájaný kel dusíme cca 20min. Zlejeme ho a prepláchneme studenou vodou a prekrájame na drobnejšie kúsky. Môžeme aj pomixovať.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a necháme ich aspoň 10min stáť, aby nám vločky nabobtnali. Tvarujeme fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke.
-
Tie následne dáme na vymastený plech a pečieme v rúre z každej strany dozlatohneda na 180 stupňov cca 15 minút, podľa toho, ako vám pečie rúra.
-
Batáty si nakrájame, zalejeme vodou, do vody pridáme aj bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, natural vegetu a soľ a varíme dozmäknutia. Potom ich zlejeme, roztlačíme a dochutíme ghí alebo olejom, perfektne sa k nim hodí olivový.
-
Ako šalát sme mali nastrúhanú cviklu, ochutenú citrónovou šťavou, olivovým olejom a koreninovou zmesou piri piri (chilli-bylinková pikantná zmes), no skvelý by bol aj ligurček alebo iné bylinky podľa vašej chuti.
Makronutrienty
76%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 349 kJ | 2 720 kJ |
Kalorická hodnota | 83,3 kcal | 650 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
3,65 g |
120 g
28,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,53 g
3,98 g |
11,9 g
31 g |
Bílkoviny | 3,26 g | 25,4 g |
Sůl | 0,436 g | 3,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů