Kebab čufty

Lenka Maříková

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kebab čufty

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu a mezitím uvaříme ve vodě čočku (asi 20 min., drobnozrnnou stačí i méně). Pak vypneme vodu a dosypeme bulgur nebo krupičku a sůl, zakryjeme, sundáme ze sporáku a necháme dojít.

  2. Na oleji osmažíme cibuli (ne jarní, normální), dolejeme protlak, kmín a papriku a ještě chvilku (cca 2 min.) povaříme. Přidáme k vychladlé čočce, zapracujeme citron. štávu, pažitku, petrželku a jarní cibulku. Hmotu dobře prohněteme - ručně. Vytvarujeme čufty.

  3. Pečeme asi na 90 stupňů C lehce dohněda (cca 12 min), pak otočíme čufty bříškem nahoru a dalších cca 12 min. pečeme. Můžeme je podávat s rýží, v pita chlebu se salátem, nebo se šťouchanými bramborami a hořčicí. Dobrou chuť :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte