Kapr v županu - se sýrem, ořechy a muškátovým květem

Jídelní plán

Kapr v županu - se sýrem, ořechy a muškátovým květem

Chcete vyzkoušet kapra trochu jinak? Už Vás nebaví obalovat kapra a smažit klasické řízky? Já dělám s oblibou tento recept, který je jednoduchý, rychlý a přitom skvělý. Nejlepší je takto připravený kapr druhý den, to se všechny ingredience krásně propojí. Věřím, že Vám bude také chutnat :)

Postup přípravy

  1. Filet z kapra pokapte citronovou šťávou, osolte a opepřete dle chuti. Filet dejte na plech, lehce podlijte vodou a dejte bez pokličky do trouby - cca 180C/ 20minut. Hlídejte, aby se voda úplně nevypařila - případně trochu vody přilijte.

  2. Mezitím si nastrouhejte sýr, nasekejte ořechy a smíchejte dohromady, přidejte trochu drceného muškátového květu. Filet kapra vyndejte z trouby a na jeho povrch dejte vrstvu sýra smíchaného s ořechy a žlutým květem. Povrch kapra poklaďte slabými plátky másla a dejte na dalších cca 20 minut do trouby. Kapr je hotový až se sýr pěkně na povrchu rozpeče a vytvoří narůžovělou sýrovou krustu.

  3. Většinou nechám odležet do druhého dne, ale můžete podávat hned.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte