Játrová rýže nebo knedlíčky - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Játrová rýže nebo knedlíčky - bez lepku, mléka i vajec

Polévkové knedlíčky.....Na Zelený čtvrtek, Bílou sobotu i Velikonoční pondělí do zeleninového vývaru blbounky s mrkví nebo drožďové do svátečního pondělního silného vývaru třeba játrové? Bez lepku, mléka (játrové a blbounky i bez vajíčka). Najdete i v kapitole polévky v Radčině kuchařce 2...

Postup přípravy

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na malé kousky cca 2 cm, vložíme do vysoké nádoby na mixování , přisypeme koření a strouhanku. Vše promixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Pokud nemáme ponorný mixér játra umeleme a spojíme s kořením a strouhankou vidličkou - necháme chvilku odležet.

  2. Dvěma lžícemi tvarujeme malé nočky, které pouštíme do horké polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte