Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Játra na cibulce s mrkví, jablky a skořicí

Játra na cibulce jsem v dětství nesnášela, teď je miluji. Zimní dušená kombinace s jablky a skořicí je výtečný způsob, jak se zahřát a pošmáknout si na mírně sladší chuti tohoto pokrmu.

Jaká náhodička, se se mi hodí do konceptu Whole30 (bez přílohy), který právě rozjíždím.

Postup přípravy

  1. Nadrobno pokrájenou cibulku jsem nechala zpěnit na rozpáleném ghí. Pak jsem přidala oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, kterou jsem na střední teplotě restovala cca 10 minut. Na dalších 5 minut jsem k mrkvi přihodila oloupaná, jadérek zbavená a na kostičky nakrájená jablka. Na závěr jsem do pánve dala pokrájená játra s kmínem, lehce podlila a vše dusila ještě 10 minut. Masovou směs jsem odstavila ze sporáku a přimíchala prolisovaný česnek a dochutila solí, pepřem a skořicí. Jablka se ve šťávě rozpustila a masu dodala jemnou sladší příchuť

  2. Příloha

    Uvařená hnědá nebo černá rýže

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte