Jarní salát s mangem a citrónovým dresinkem

MY 3 V TOM

Jarní salát s mangem a citrónovým dresinkem

Jarní saláty jsou tak křehké a plné vitamínů. Zajímavé jsou jako přirozený zdroj kyseliny listové. Na našem stole mají své místo od jara do podzimu, tedy místní sezónní výpěstky.

Během zimy či chladnějších dnů je nekonzumujeme, protože ochlazují. Ideální je užívat si jich v teplých dnech, kdy je třeba tělu odlehčit.

Postup přípravy

  1. Umytý a osušený salát natrháme na kousky. Z olivového oleje, medu a citrónové šťávy umícháme zálivku. V míse promícháme salátové listy se zálivkou.

  2. Servírujeme na talíři spolu s kousky manga, kozího sýra a posypem z konopného semínka. Dochutíme solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte