Provensálská Omeleta s Černými Olivami

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Provensálská Omeleta s Černými Olivami

Když se člověk vrhne na paleo stravování, tak se vajíčka stanou nedílnou součástí skoro každého dne. Vaječné variace, jako je Provensálská Omeleta s Černými Olivami, samozřejmě nesmí chybět. Spojení italských bylinek, rajčat a oliv mi vždycky voní po Itálii. Navíc obyčejná vaječná omeleta je těmito ingrediencemi povznesena do nebes. Provensálská omeleta ti navodí opravdové nebe v ústech.

Postup přípravy

  1. Na pánvičce s přepuštěným máslem ghí si osmahni cibulku nakrájenou nadrobno. Mezitím si v hrnečku rozmíchej vajíčka. Já někdy dělám jednu velkou omeletu pro nás oba s Patrikem. Jen se někdy stane, že se dostaneme do boje o poslední sousta na talíři. Takže je na tobě jestli uděláš jednu velkou nebo dvě omelety.

  2. Rozmíchaná vajíčka osol. Zalij osmahnutou cibulku vajíčky. Nakrájej bylinky nadrobno a omeletu bylinkami posypej. Rajčata nakrájej na plátky a omeletu jimi oblož.

  3. Přidej na omeletu nakrájené olivy na kolečka a opékej. Já mám ráda, když je omeleta zapečená v troubě. Takže si na začátku zapnu troubu na 100 stupňů a nakonec dám omeletu na pánvičce zapéct. Před vložením do trouby ji ještě posypu bylinkami (mám ráda, když je jich tam hodně), opepřím a popřípadě přidám ještě mozzarelu.

  4. Šup s tím do trouby. Jen nezapomeň, pokud máš plastovou ručku od pánvičky, aby trčela celou dobu ven. Jinak se ti možná trošku rozteče a bylo by o zážitek z omelety postaráno i z jiné strany.

  5. Omeleta může být nakonec zakápnutá olivovým olejem a posypaná čerstvými lístky bazalky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte