Nadýchaný, svěží ... prostě úžasný na léto :-)!
https://www.lowcarbmaven.com/lemon-ricotta-cake/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo
|
60 g |
xylitol
|
0,5 hrnku |
vejce slepičí velké, l
|
4 kusy |
ricotta
|
250 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1,5 lžic |
citrónová kůra
|
1 lžička |
vanilkový extrakt
|
2 ml |
mandlová mouka
|
1 hrnek |
mouka kokosová
|
80 g |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 160 °C. Připravit menší dortovou formu (23 cm) a na dno dat pečící papír. Všechny suché ingredience dát do mísy a pořádně promíchat. Ručním mixérem vyšlehat změklé máslo, sladidlo a vanilku. Postupně na střídačku přidávat vejce a suchou směs, vždy prošlehat, dokud nejsou všechny suroviny krásně smichané. Pomocí stěrky nalít do připravené formy.
-
Péct 40-50 min (Zkusit špejlí). Nechat vychladnout, vyndat z formy a ozdobit.
Makronutrienty
40%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 113 kJ | 817 kJ |
Kalorická hodnota | 266 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,1 g
1,46 g |
14 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,91 SVJ | 1,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,4 g
8,03 g |
13,5 g
5,89 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 7,76 g |
Sůl | 0,509 g | 0,374 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů