
Ikdyž uz je léto pryč, na zmrzlinu je chuť pořád????u nás se tato zdravá varianta moc ujala a často se sní, než stihne úplně ztuhnout
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
ořechy kešu
|
100 g |
avokádo
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 kus |
sladidlo
|
50 g |
čerstvá máta
|
6 lístků |
kokosové mléko
|
200 ml |
Nutela na pecky | |
---|---|
mandle
|
1 hrst |
ořechy lískové
|
50 g |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
sladidlo
|
20 g |
kokosový olej
|
1 lžíce |
avokádo
|
0,5 kusu |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do mixéru dejte kešu oříšky ( můžou být i jiné), přidejte avokádo, sladidlo, pár lístků máty, kokosové mléko a vše spolu rozmixujte do hladkého krému . Dochuťte citronovou šťávou . Nalijte zmrzlinu zpátky do slupek od avocáda a dejte na chvilku do mrazáku.
-
Pak si připravte nutelu podle návodu ve videoreceptu z které doděláte pecky do avocáda. ????
Ty dejte také chviličku ztuhnout a pak je opatrně vmáčkněte do zmrzliny ???? Doufám že Vám bude chutnat ????????
Makronutrienty
39%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 252 kJ | 2 491 kJ |
Kalorická hodnota | 299 kcal | 595 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,6 g
0 g |
39,1 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,96 SVJ | 3,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,4 g
8,76 g |
50,6 g
17,4 g |
Bílkoviny | 5,75 g | 11,4 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů