Nízkosacharidové buchty s mákem? Jde to, tento úžasný low carb dezert čí snídani upekla Lucie Hamzová, děkujeme :)
- 1h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mozzarella
|
2 kusy |
mouka kokosová
prostě 5 lžic
|
60 g |
mandlová mouka
|
8 lžic |
vajíčka
|
4 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
mléko mandlové, rostlinný nápoj
|
100 ml |
xylitol
|
1 lžíce |
Maková náplň | |
mák mletý
|
100 g |
mléko plnotučné
|
200 ml |
skořice mletá
|
1 lžička |
Náplň tvarohová | |
tvaroh měkký tučný
|
150 g |
xylitol
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchat na hladké těsto.
-
Na náplň si svaříme v mléce mák, ochutíme skořicí.
Tvaroh smícháme s ostatním.
-
Těsto rozdělíme na 6 dílů, do každého díme trochu tvarohové náplně, na to makovou a opatrně zabalíme buchtu.
-
Skládáme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme asi 50 min/175°C dozlatova.
Jsou výborné!
Makronutrienty
25%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 980 kJ | 1 893 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 452 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,54 g
1,7 g |
18,4 g
3,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,954 SVJ | 1,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
5,15 g |
31,8 g
9,95 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 24,6 g |
Sůl | 0,792 g | 1,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů