GALETKA S REBARBOROU A JAHODAMI - LC

lowcarb_zuzi

GALETKA S REBARBOROU A JAHODAMI - LC

Rebarbora je ceněnou zeleninou hlavně pro velký obsah vitamínů a minerálů. Její sezóna je od druhé půlky května do konce června. U nás doma jí máme rádi v kombinaci s jahodami.

Více receptů https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/

Postup přípravy

  1. Smícháme ricottu s vejcem a sladidlem a postupně přidáme všechny ingredience. Vzniklé těsto dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme náplň.

    Ovoce ➡️ smícháme dohromady 200g oloupané a na kousky nakrájené rebarbory + 120g nakrájených jahod

  3. Žloutek smícháme s ricottou a nakonec vmícháme sladidlo a vanilkovou esencí..

  4. Zchlazené těsto vyválíme mezi 2 pečícími papíry do větší kulaté placky. Poté na ní naneseme připravený krém, na které poklademe ovoce a trošku zasypeme skořicí. Navrch uděláme drobenku (já dělala od oka z másla, sladidla a nasekaných mandlí).

    ❇️Pečeme na 190° cca 45 minut do zlatava.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte