Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-)

Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.

Postup přípravy

  1. V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.

  2. Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).

  3. Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu.

    Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.

  4. Na posypání

    Recept na veganský parmazán najdete ZDE

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte