Francouzská bageta

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Francouzská bageta

Správná bageta musí být čerstvá, pěkně křupavá

a drobivá. Čím větší čurbes na stole po jídle, tím líp. Proto si prý Francouzi chodí do oblíbené pekárny několikrát denně.

Postup přípravy

  1. Do robotu nebo domácí pekárny, v nejhorším případě do mísy :-) dáme vlažné mléko, cukr a droždí. Necháme chvilku stát. Přidáme mouku, sůl, med a zpracujeme těsto. Není potřeba ho nechat v míse kynout. Těsto hned rozdělíme na 2 části. Na pomoučeném vále nebo pracovní desce rozválíme každý díl válečkem na placku, ideálně tvaru obdélníku. Po delší straně přehneme do dvou třetin a zbývající třetinu přehneme navrch, snažíme se okraj přetáhout tak, aby se dal ještě podsunout pod bagetku. Bude tak lépe držet tvar.

  2. Vzniklé bagety přendáme na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Pod mřížku s plechem vložíme pekáček s vodou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte