Výborné lowcarb jídlo, plné rostlinných i živočišných bílkovin.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Fazole | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Maso | |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, po chvíli fazole, sůl a pepř, nakrájená rajčátka, ke konci přidáme nasekanou petrželku.
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Opečeme na oleji, měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme, trošku podlijeme vodou.
Na talíř dáme směs fazolí, na ně maso a přelijeme šťávou.
Makronutrienty
30%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 638 kJ | 1 271 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 304 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,1 g
0,74 g |
16,1 g
1,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,81 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,89 g
3,01 g |
19,7 g
5,99 g |
Bílkoviny | 8,73 g | 17,4 g |
Sůl | 0,718 g | 1,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů