
V létě bohatě postačí jako oběd, večeře...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
Zálivka | |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dáme si vařit osolené fazolové lusky na skus.
Slijeme a schladíme. Pokrájíme na menší kousky.
-
Vajíčka uvaříme natvrdo.
Zelenimu si pokrájíme.
-
Zálivku připravíme prošleháním surovin.
-
Fazolky, 1 vajíčko nakrájíme, přidáme zeleninu a zálivku, dobře promícháme.
Navrch dáme vajíčko na čtvrtiny a dozdobíme bazalkou.
Podáváme teplý jako oběd, nebo můžeme dát vychladit do lednice.
Makronutrienty
44%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 215 kJ | 1 638 kJ |
Kalorická hodnota | 51,3 kcal | 392 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,89 g
1,47 g |
37,3 g
11,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,489 SVJ | 3,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,04 g
0,574 g |
15,6 g
4,39 g |
Bílkoviny | 4,17 g | 31,8 g |
Sůl | 0,536 g | 4,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů