V létě bohatě postačí jako oběd, večeře...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
zelené fazolové lusky mražené
|
600 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
vajíčka
|
4 kusy |
šunka krůtí
|
100 g |
rajčata
|
4 kusy |
okurka
|
0,5 kusu |
cibule
|
1 kus |
bazalka čerstvá
|
1 svazek |
Zálivka | |
olivový olej
|
1 lžička |
voda
|
1 lžíce |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
cukr moučka
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dáme si vařit osolené fazolové lusky na skus.
Slijeme a schladíme. Pokrájíme na menší kousky.
-
Vajíčka uvaříme natvrdo.
Zelenimu si pokrájíme.
-
Zálivku připravíme prošleháním surovin.
-
Fazolky, 1 vajíčko nakrájíme, přidáme zeleninu a zálivku, dobře promícháme.
Navrch dáme vajíčko na čtvrtiny a dozdobíme bazalkou.
Podáváme teplý jako oběd, nebo můžeme dát vychladit do lednice.
Makronutrienty
44%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 210 kJ | 1 601 kJ |
Kalorická hodnota | 50,3 kcal | 383 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,85 g
1,44 g |
36,9 g
10,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,485 SVJ | 3,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,93 g
0,559 g |
14,7 g
4,25 g |
Bílkoviny | 4,19 g | 31,9 g |
Sůl | 0,539 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů