On tento low carb (LC) a keto dýňový cheesecake nejen že vypadá, on i skvěle chutná...když je teď cas dýní, zkuste :).
! Jako všechno pečivo a dezerty: POUZE OBČAS :-) !
Inspirace LOW CARB STYL / veselé avokádo/
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
125 g |
125 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Náplň | |
|
500 g |
500 g |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
na 500 ml tekutiny 20 g |
20 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 ml |
2 ml |
| Poleva | |
|
30 g |
30 g |
|
40 ml |
40 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat suroviny na korpus a uhníst těsto. Na dno dortové formy 20 cm dát pečící papír, strany formy vyložit folií (krém bude hladký při sundání). Těsto natlačit do formy a dát ztuhnout do chladu.
-
Vše na krém vyšlehat a nalít na korpus. Dát ztuhnout.
-
Rozpustit čokoládu se smetanou. Rozetřít na dort a dát stuhnout ... posypat kokosem.
Makronutrienty
25%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 049 kJ | 1 261 kJ |
| Kalorická hodnota | 251 kcal | 301 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,52 g
3,13 g |
11,4 g
3,77 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,952 SVJ | 1,14 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,9 g
12,3 g |
26,3 g
14,8 g |
| Bílkoviny | 6,36 g | 7,65 g |
| Sůl | 0,052 g | 0,063 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













