Oblíbený lowcarb dezert od Petty Vojtek, děkujeme :)
Více receptu a inspirace ????
https://www.instagram.com/p/CcmxYoasiAj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
dle návodu 1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Na ozdobu | |
6 kusů |
6 kusů |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Smíchám na konzistenci písku, natlačím do formy.
-
Na krém vše společně vyšlehám, přidám želatinu dle návodu.
Vzniklý krém navrším na korpus.
Ozdobím jahodami a pistáciemi.
-
Necháme dobře vychladit a pak si pochutnáme :)
Makronutrienty
16%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 141 kJ | 1 580 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 378 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,78 g
3,22 g |
9,39 g
4,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,678 SVJ | 0,939 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,9 g
14,2 g |
40 g
19,6 g |
Bílkoviny | 7,07 g | 9,79 g |
Sůl | 0,119 g | 0,165 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů