
V tomto lowcarb dezertu se všechny chutě skvěle prolnuly a krásně se doplňují - dýňový korpus s kešu moukou je jemný, potřený výraznějším borůvkovým džemem a vše zakončuje jemný nadýchaný krém.
Na více mých receptů mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 45m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
dýňové pyré
(dělám si doma z dýně hokaido)
|
250 g |
vajíčka
bílky vyšleháme zvlášť
|
4 kusy |
mléko plnotučné
|
100 ml |
máslo čerstvé
|
40 g |
mouka z kešu ořechů
|
180 g |
erythritol, sukrin
|
3 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
2 kusy |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
vanilkový lusk
|
0,5 kusu |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
želatina
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýňové pyré rozmixujeme s vejci, mlékem a rozpuštěným máslem a postupně přidáme zbylé sypké ingredience. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180° zhruba 30 - 35 minut.
-
Po vychladnutí korpus pomažeme lowcarb borůvkovým džemem.
Krém: vše spolu vyšleháme do nadýchaného krému a naneseme na vrstvu z džemu.
➡️ necháme do druhého dne v lednici a poté krájíme na řezy
Makronutrienty
19%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 999 kJ | 1 464 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 350 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,68 g
2,4 g |
9,78 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,668 SVJ | 0,978 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
9,77 g |
30,3 g
14,3 g |
Bílkoviny | 7,6 g | 11,1 g |
Sůl | 0,162 g | 0,237 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů