Dušené vepřové ledvinky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Dušené vepřové ledvinky

Postup přípravy

  1. Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme přes noc louhovat v ledničce.

  2. Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.

  3. Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.

  4. V hrnku ve studeném rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.

  5. Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.

    Tip

    Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte