- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové ledvinky
|
300 g |
cibule
|
1 kus |
vývar masový domácí
|
200 g |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kmín drcený
|
1 g |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme přes noc louhovat v ledničce.
-
Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.
-
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
-
V hrnku ve studeném rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.
-
Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
Tip
Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Makronutrienty
20%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 280 kJ | 835 kJ |
Kalorická hodnota | 66,9 kcal | 200 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,74 g
0,562 g |
8,16 g
1,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,274 SVJ | 0,816 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,3 g
1 g |
6,85 g
2,99 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 26,8 g |
Sůl | 1,26 g | 3,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů