Domácí vaječný koňak-vařený

Kitchen Book

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Domácí vaječný koňak-vařený

Ještě lepší než nejlepší ….letos jsem se opravdu překonala a tento likér je vážně skvostný. Ano musím uznat že je dražší , ale pravdu stojí za to. Do půlky základu jsem přidala rum a do půlky Amaretto ,tuto kombinaci opravdu zkuste, doted jsem se nerozhodla která je lepší, ačkoli jsem vždy říkala že rum do vaječnáku patří musím přiznat že Amaretto mu silně šlape na paty. Navíc tak dostanete hned dva druhy likéru za které Vám rodina urve ruce.

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, dále přidáváme smetanu, salko a mléko, vše promícháme a vlijeme do hrnce. V hrnci směs pomalu zahříváme (ale nevaříme!!!), zahřívejte dokud se ze směsi nezačne kouřit. V tento moment směs stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Při vaření nám mohou vzniknout malinké sraženiny ,proto po vychladnutí směs ještě pro jistotu přecedíme přez jemné sítko. V tento moment můžeme tekutinu rozdělit na několik dílů a ochutit jí různými druhy alkoholu. Já dělila na tři díly jeden s rumem jeden s Amarettem a jeden nealko.

  2. S množstvím alkoholu je to velice individuální. Prostě přilévejte a ochutnávejte dokud to nebude ono. Někdo raději jemný likér a někdo zase říznější

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte