
- 10m
- 40 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
višně
|
4 kg |
rum (originál tuzemský)
|
1 litr |
cukr krystal
|
1 kg |
Postup přípravy
-
Višně odstopkovat, opláchnout, dát do 5ti litrové láhve, zasypat cukrem, zalít rumem, dat na teplé slunné místo na 3 týdny, pak přecedit. Višně nevyhazovat, dát do skleniček a zalít alkoholem a použití na pečení.
Makronutrienty
tuky
2%
sacharidy
96%
96%
bílkoviny
3%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 584 kJ | 876 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
17 g |
37,2 g
25,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 3,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,413 g
0 g |
0,62 g
0 g |
Bílkoviny | 0,667 g | 1 g |
Sůl | 0,067 g | 0,1 g |