Domácí masová pomazánka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Domácí masová pomazánka

Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Potom vyzkoušejte tuto výbornou pomazánku odlehčenou jarní zeleninou.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a pomelte. Mrkev nastrouhejte najemno a cibulku nakrájejte celou i s natí také najemno. Přidejte hořčici, kečup, pepř dle chuti, trošku majoránky a osolte. Pro zjemnění přidejte ricottu nebo majonézu, pokud vám nevadí vyšší tučnost. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.

    Maso nakrájejte na menší kousky a pomelte. Mrkev nastrouhejte najemno a cibulku nakrájejte celou i s natí také najemno. Přidejte hořčici, kečup, pepř dle chuti, trošku majoránky a osolte. Pro zjemnění přidejte ricottu nebo majonézu, pokud vám nevadí vyšší tučnost. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  2. Vejce uvařte natvrdo, nechejte vychládnout a buď do pomazánky přimíchejte pokrájené na drobné kousky, nebo si jím ozdobte pomazánku natřenou na pečivu.

    Podávejte se zeleninou, k hovězímu jsou výborná rajčata či paprika. Dobrou chuť.

    Vejce uvařte natvrdo, nechejte vychládnout a buď do pomazánky přimíchejte pokrájené na drobné kousky, nebo si jím ozdobte pomazánku natřenou na pečivu.
Podávejte se zeleninou, k hovězímu jsou výborná rajčata či paprika. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte