Cupcakes z quinoi

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Cupcakes z quinoi

Když jsme "objevili" quinou jako další zdravou potravinu, musela jsem zapátrat, co z ní jde vlastně dělat. A tyto slané minidortíčky jsou báječné. Určitě vyzkoušejte.

Postup přípravy

  1. Quinou uvaříme dle návodu a případnou přebytečnou vodu slejeme. Cuketu a sýr nastrouháme nahrubo, šunku pokrájíme na malé čtverečky. Vše nasypeme do mísy a přidáme celá rozklepnutá vajíčka. Trošku osolíme a promícháme. (Pokud máte rádi česnek, můžete jej přidat i do těsta.)

  2. Do připravených formiček na muffiny nandáme vzniklou směs a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

    3

    Po upečení necháme chvíli ve formičce odpočinout a pak opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

  3. Tvaroh rozšleháme se smetanou, lisovaným česnekem, solí a pepřem do celistvého krému, který přendáme do zdobicího sáčku se špičkou, jež má širší otvor (kvůli kousíčkům česneku, který je v krému a neprošel by přes úzký otvor). Krém by neměl být příliš tekutý, aby dobře držel na muffince, takže množství smetany přizpůsobte "tekutosti" tvarohu.

  4. Na nastříkaný krém můžete stočit do růžičky kousek schwarzwaldské šunky, ozdobit snítkou tymiánu či rozmarýnu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte