Já tomuto low carb (LC) dortu říkám velká čokoládová sušenka :))
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
mandlová mouka
|
150 g |
kokosové mléko
|
150 ml |
máslo čerstvé
|
5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
xylitol
|
1 lžíce |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
jahody
|
100 g |
Na ozdobu | |
mascarpone
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
jahody
|
12 kusů |
borůvky
|
1 hrst |
čerstvá máta
|
12 lístků |
Postup přípravy
-
Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Poté necháte vychladnout.
-
Připravíte si krém -jen smícháte tvarohy s vyšlehanou smetanou s rozehřátou čokoládou. Rozříznete na dvě poloviny a první polovinu vložíte zpět do formy.
-
Poté naskládáte jahody dokola a dáte krém a přiklopíte druhou polovinou korpusu. Dáte do lednici vychladit aby naplň ztuhla, já nechávala přes noc.
-
Před podáváním jsem vyšlehala mascarpone s kakaem a natřela navrh s ozdobila jahodami, borůvkami s mátou.
Makronutrienty
24%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 975 kJ | 1 822 kJ |
Kalorická hodnota | 233 kcal | 435 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,34 g
3,8 g |
15,6 g
7,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,834 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20 g
10,4 g |
37,4 g
19,4 g |
Bílkoviny | 7,12 g | 13,3 g |
Sůl | 0,134 g | 0,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů