ČOKOLÁDOVÝ DORT - nízkosacharidový

Aneta Schneiderová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

ČOKOLÁDOVÝ DORT  - nízkosacharidový

Já tomuto low carb (LC) dortu říkám velká čokoládová sušenka :))

https://www.instagram.com/anetschneiderova/

Postup přípravy

  1. Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Poté necháte vychladnout.

  2. Připravíte si krém -jen smícháte tvarohy s vyšlehanou smetanou s rozehřátou čokoládou. Rozříznete na dvě poloviny a první polovinu vložíte zpět do formy.

  3. Poté naskládáte jahody dokola a dáte krém a přiklopíte druhou polovinou korpusu. Dáte do lednici vychladit aby naplň ztuhla, já nechávala přes noc.

  4. Před podáváním jsem vyšlehala mascarpone s kakaem a natřela navrh s ozdobila jahodami, borůvkami s mátou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte