Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Původně jsem chtěla vyzkoušet čokoládové vafle z bílé Cukrfree kuchařky (knížku doporučuju si pořídit, je perfektní), ale doma se jaksi nenalézalo mandlové "máslo", jen kokosové a i toho bylo málo. Takže nakonec vznikly trochu jiné nízkosacharidové vafle než ty plánované, ale přesto chutnaly skvěle.

Postup přípravy

  1. Na vodní lázni, nebo pokud máte dobře regulovatelnou varnou desku, tak přímo v kastrůlku na plotně, pomalu rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní kokosové "máslo" a poté vejce. Nakonec zapracujte lískooříškovou mouku smíchanou s bezfosfśtovým práškem do pečiva.

  2. Do rozpáleného vaflovače rozprostřete polovinu těsta, zaklopte ho a vafli usmažte. Jelikož je těsto poměrně tučné, nejspíš nebudete muset vaflovač vymazávat. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i vafle ze zbylého těsta.

  3. Hotové vafle podávejte s na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv) a drobným bobulovitým ovocem. Místo kokosové "šlehačky" můžete navrch použít kravskou šlehačku, řecký jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu či kokosový jogurt.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte