Tyto ultra extra čokoládové, uvnitř měkké a na povrchu křupavé, vafle vznikly v mojí kuchyni jednoho chladného rána jako variace na čokoládový dort bez mouky. A byl to úspěch na první pokus.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
máslo
|
40 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
60 g |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
kakaový prášek nepražený
|
10 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
jahody
|
150 g |
Postup přípravy
-
Rozpusťte máslo, přidejte na kousky nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pokud by se čokoláda nechtěla úplně všechna rozpustit, směs lehce přihřejte.
-
V tekuté směsi másla a čokolády dohladka rozmíchejte vejce. Přidejte kakao a bezfosfátový kypřící prášek a umíchejte hladké husté těsto.
-
Do vaflovače rozprostřete část těsta, zaklopte ho a vafli usmažte, těsto obsahuje dost tuku, vaflovač jsem proto nevymazávala. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i zbylé těsto. Hotové vafle podávejte ještě teplé, ozdobené kousky jahod.
Makronutrienty
32%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 977 kJ | 1 901 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 454 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
5,67 g |
23,3 g
11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 2,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
10,2 g |
36,8 g
19,9 g |
Bílkoviny | 6,07 g | 11,8 g |
Sůl | 0,347 g | 0,676 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů