Čokoládová pěna - nízkosacharidová

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Čokoládová pěna - nízkosacharidová

Je to LC dezert/snídaně jako pohlazení, když ji ještě vylepšíte šlehačkou či zakysanou smetanou...mňam.

Inspirovala mne Květuška Borovičková, za což jí pěkně děkuju:)), neboť to bude návykové:)

Postup přípravy

  1. Do mikrovlnky si dáme v hrníčku mléko a ohřejeme skoro k varu. Do něj nalámeme čokoládu a rozpustíme. Po částečném schladnutí vmícháme žloutek.

  2. Vyšleháme si bílky se špetkou soli dotuha, opatrně je vmícháme do čokolády.

  3. Pěnu si rozdělíme do misek a dáme do lednice ztuhnout.

    Kdo potřebuje sladší, přidá si do bílků lžíci xylitolu a vyšlehá společně.

  4. Je to veliká dobrota, se šlehačkou bude ještě lepší:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte