Cizrnový falafel

šmakoun

Cizrnový falafel

Nejíte maso? Pro vegetariány, ale i masožravce máme recept na mňamózní kuličky, které se dají jíst zatepla i zastudena, doplněné o komplexní bílkoviny ze Šmakouna!

Za recept děkujeme Kateřině Tiché.

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočte přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijte vodu a cizrnu rozmixujte.

  2. Do mixéru přidejte Šmakouna, jarní cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujte. Přendejte do mísy, osolte, přidejte římský kmín, pepř, chilli a dejte na 20 minut do lednice.

  3. Tvarujte kuličky a důkladně je mačkejte, aby držely pohromadě. Obalte je v semínkách a vyskládejte na pečicí papír. Předehřejte troubu na 180 °C. Pokapejte kuličky olejem a pečte dozlatova. Podávejte s bílým jogurtem a opečeným pita chlebem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte